Χτισμένη κατά μήκος των αμμουδερών ακτών της χερσονήσου Μόρνινγκτον, η St. Andrews Beach Villa είναι ένα έργο που χρειάστηκε 20 χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Όλα ξεκίνησαν το 1999, όταν φτιάχτηκε εκεί ένα πρώτο καλυβάκι. Τρεις φάσεις αργότερα, το σπιτάκι της Αυστραλίας έγινε σπιταρόνα και αποτελείται πια από πέντε υπνοδωμάτια, έναν ξενώνα, ένα θερμοκήπιο και μια εκπληκτική πισίνα.

Ο χρόνος που πέρασε δεν είδε βέβαια μόνο την επέκταση των διαστάσεων της οικίας, αλλά και την εξέλιξη των υλικών. Ξύλινα πάνελ και μεταλλικές επενδύσεις επέτρεψαν στην τεράστια έπαυλη να ενσωματωθεί αρμονικά στο φυσικό περιβάλλον.

Η ίδια αισθητική επικρατεί και στο εσωτερικό, με τα σκουριασμένα μέταλλα και τα παστέλ χρώματα να δένουν υπέροχα με τη μοντέρνα επίπλωση και τις τζαμαρίες από το πάτωμα ως το ταβάνι.

Το 360 τ.μ. σπίτι ολοκληρώθηκε μέσα στο 2019 και βρίσκεται κοντά σε ένα εύθραυστο οικοσύστημα, το οποίο και σέβεται απόλυτα χωρίς να θυσιάζει ανέσεις και πολυτέλεια.

Ο σχεδιασμός με το ανακυκλωμένο ξύλο που παλαιώνεται με φυσικό τρόπο λειτουργεί υποδειγματικά ως κομπλιμέντο στη μεγαλοπρέπεια του τοπίου.

Ρετρό και μοντέρνα ταυτοχρόνως, η βίλα του γραφείου Woods Bagot έγινε το αρχιτεκτονικό στολίδι της περιοχής…