Τουλάχιστον 93.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία από την έναρξη της σύγκρουσης, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.

Πρόκειται για μία δραματική αύξηση των 30.000 νέων θανάτων από τον Νοέμβριο του 2012, οπότε και είχε ανακοινωθεί ο τελευταίος απολογισμός. Μάλιστα, ο ΟΗΕ επισημαίνει ότι από τον περασμένο Ιούλιο και έπειτα, τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε μήνα είτε σε βομβαρδισμούς είτε σε άλλες εγκληματικές ενέργειες, όπως μαζικές σφαγές και εκτελέσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, πάνω από το 80% των νεκρών είναι άνδρες, αλλά ανάμεσα στα επιβεβαιωμένα θύματα είναι και περισσότερα από 1.700 παιδιά, ηλικίας κάτω των 10.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο ΟΗΕ σε αναφορά του γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν,να μην έφτανε η ζωή σε μία εμπόλεμη κατάσταση, τα παιδιά στρατολογούνται, ακρωτηριάζονται ή βιάζονται από κυβερνητικές δυνάμεις ή ομάδες ανταρτών.

Παρόλα αυτά, είναι αδύνατο να καθοριστεί με ακρίβεια ο αριθμός των νεκρών στη Συρία, καθώς τα περιστατικά βίας και δολοφονιών συνεχώς αυξάνονται.