Άγνωστοι για τους οποίους πιστεύεται ότι ήταν εξτρεμιστές ισραηλινοί έποικοι ξερίζωσαν δεκάδες ελιές και έκαναν γκράφιτι κοντά σε ένα παλαιστινιακό χωριό στο νότιο τμήμα της Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

Οι Παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο πρακτορείο Reutes ότι περίπου 80 ελιές έχουν ξεριζωθεί στο χωριό αλ Τίουαν, στην περιοχή της Χεβρώνας.

Η εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Λούμπα Σάμρι επιβεβαίωσε ότι η αστυνομία ενημερώθηκε για την καταστροφή 62 ελιών που ανήκαν σε Παλαιστίνιους στη ζώνη αυτή.

Η ίδια πρόσθεσε στην περιοχή γράφτηκαν και συνθήματα όπως η λέξη «το τίμημα».

Εξτρεμιστές έποικοι πραγματοποιούν εκδικητικές ενέργειες κατά παλαιστίνιων χωρικών, μουσουλμανικών και χριστιανικών τόπων λατρείας, ισραηλινών ακτιβιστών που αγωνίζονται για την ειρήνη, ακόμη και τον στρατό, ή επίσης κυβερνητικών αποφάσεων, οι οποίες κρίνεται ότι τάσσονται κατά των συμφερόντων τους ή ενέργειες που γίνονται για τον παλαιστινιακό πληθυσμό.

Παρά τις συστηματικές καταδίκες των ενεργειών αυτού του είδους από τις ισραηλινές αρχές, οι δράστες τους σπάνια πτοούνται.