Την τύχη του πρωτάρη είχε ο 19χρονος Sam Lawton που πλέει σε πελάγη ευτυχίας εξασφαλίζοντας 120.000 λίρες (131.000 ευρώ) με το πρώτο του ποτέ δελτίο.

Ο Sam αγόρασε το τυχερό δελτίο μέσω της εφαρμογής του βρετανικού National Lottery έναντι 1,5 λίρας (1,6 ευρώ), μια επένδυση που θα του αποφέρει 10.000 λίρες (10.900 ευρώ) για τους επόμενους 12 μήνες.

Τι σκοπεύει να κάνει τα χρήματα; Να πληρώσει τα μαθήματα για δίπλωμα οδήγησης, να δώσει προκαταβολή για δικό του σπίτι και να κάνει κι αυτό το ταξίδι-όνειρο ζωής στη Νέα Υόρκη με την 20χρονη σύντροφό του, Connie Belle, και τον μόλις ενός έτους γιο τους.

Ο Sam από το Warwickshire δήλωσε πως αποφάσισε να παίξει όταν είδε έναν 24χρονο (Dean Weymes) να κερδίζει στο Λόττο λίγο καιρό πριν. «Ήταν μόλις μία ώρα, άντε 90 λεπτά, όταν έπαιξα για πρώτη φορά που είδα ένα μήνυμα στο κινητό μου που έγραφε πως είχε κερδίσει το δεύτερο βραβείο, 10.000 λίρες για 12 μήνες».

«Μην έχοντας ξαναπαίξει ποτέ, ζήτησα από την Connie να ρίξει μια ματιά. Όπως κι εγώ, ούτε αυτή είχε παίξει ποτέ, τηλεφωνήσαμε λοιπόν στον αδερφό της Craig, που παίζει Λόττο για χρόνια. Αυτός μας είπε ‘‘έρχομαι από κει, μην κουνηθείτε!’’ και μέσα σε 5 λεπτά ήταν στην εξώπορτα»…