Ο 59χρονος διπλωμάτης Ουάνγκ Γι, που από το 2008 ήταν υπεύθυνος για τις διμερείς σχέσεις με την Ταϊβάν, διορίσθηκε ως νέος ΥΠΕΞ της Κίνας, σε αντικατάσταση του Γιανγκ Τζετσί, ο οποίος προήχθη στο Συμβούλιο Κρατικών Υποθέσεων.

Επιπλέον διορίσθηκαν τέσσερις αναπληρωτές πρωθυπουργοί του επικεφαλής της κυβέρνησης Λι Κετσιάνγκ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο πρώην κυβερνήτης της νότιας επαρχίας Γκουανγκντόνγκ.

Στη νέα κυβέρνηση τη θέση του διατηρεί ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας Ζου Σιαοτσουάν, μία απόφαση που ήταν αναμενόμενη έπειτα από την εκλογή του στην αντιπροεδρία της Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Συνδιάσκεψης (CPPCC), του ανωτάτου συμβουλευτικού οργάνου του Κοινοβουλίου.

Η προώθησή του στη Συνδιάσκεψη απαλλάσσει τον 65χρονο Ζου από την υποχρεωτική συνταξιοδότηση των υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης πέραν αυτής της ηλικίας.

Παράλληλα, στη θέση του νέου υπουργού Οικονομικών επελέγη ο Λου Τζιουέι, ενώ στη θέση του υπουργού Εμπορίου προάχθηκε ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Γκάο Χουτσένγκ.

Η κινεζική Εθνοσυνέλευση εξέλεξε επίσης τον Σου Σαοσί ως επικεφαλής του ανώτατου οικονομικού οργάνου, της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων. Ο Σου προηγουμένως υπηρετούσε από την θέση του υπουργού Γαιών και Αποθεμάτων.