Με ταχείς ρυθμούς αυξάνεται ο αριθμός των τραυματιών που προκάλεσε η πτώση των μετεωριτών στα Ουράλια Όρη. Μέχρι αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το Reuters, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 500, οι τρεις εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Από το κρουστικό κύμα προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές, όπως σπασμένα τζάμια σε αρκετά κτίρια, ενώ το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών κάλεσε τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται.

«Οδηγούσα προς τη δουλειά. Ήταν σκοτεινά όταν ξαφνικά ο ουρανός φωτίστηκε σαν να ήταν μέρα» λέει στο Reuters ο 36χρονος Victor Prokofiev.

Σήμερα αναμένεται επίσης να περάσει πολύ κοντά από τη Γη ένας αστεροειδής και θα είναι ορατός από την ανατολική Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία.

Η ονομασία του αστεροειδούς είναι 2012 DA14, αφού ανακαλύφθηκε πέρσι από Ισπανούς αστρονόμους στο παρατηρητήριο Λα Σάγκρα και έχει διάμετρο περίπου 45 μέτρα, ενώ είναι το κοντινότερο πέρασμα που έχει καταγραφεί ποτέ για σώμα αυτού του μεγέθους.

Ο αστεροειδής είναι αρκετά μεγάλος ώστε θα μπορούσε να καταστρέψει μια ολόκληρη πόλη εάν προσέκρουε στη Γη, κάτι που οι επιστήμονες της NASA έχουν αποκλείσει.

Βίντεο από το γεγονός μπορείτε να δείτε εδώ.