Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση πρώην υπουργού των Φιλελευθέρων και επικεφαλής της εκστρατείας για την εισαγωγή της Μεγάλης Βρετανίας στο ενιαίο νόμισμα ότι «ήταν σωστή η απόφαση των Εργατικών να μην μπει η χώρα στο ευρώ».

Ο πρώην υπουργός, Ντάνυ Αλεξάντερ, παραδέχτηκε μάλιστα στο BBC ότι αισθάνεται «ανακουφισμένος» που η εκστρατεία που είχε αναλάβει εκείνη την εποχή απέτυχε, καθώς ο τότε υπουργός Οικονομικών της χώρας, Γκόρντον Μπράουν, πήρε τη «σωστή απόφαση».

Όπως διευκρίνισε, το γεγονός και μόνο ότι η Μεγάλη Βρετανία δεν είναι στο ευρώ της έδωσε την «ευελιξία» κινήσεων ώστε να ανακάμψει ταχύτερα από την οικονομική κρίση.

Μάλιστα, υπενθύμισε ότι τότε υπουργός Οικονομικών της χώρας, Γκόρντον Μπράουν, είχε προχωρήσει σε πέντε τεστ και η είσοδος στο ευρώ ανταποκρινόταν μόνο στο ένα (!), οπότε και αποκλείστηκε το 2003 το ενδεχόμενο να γίνει δημοψήφισμα για να εισχωρήσει και η Μεγάλη Βρετανία στο ευρώ.

Έκτοτε το θέμα της εισόδου της Βρετανίας στο ευρώ έχει αποκλειστεί από την πολιτική ατζέντα των εκάστοτε κυβερνήσεων, παρότι αποτελεί πάγιο αίτημα της αντιπολίτευσης.