Στα καθήκοντά του στο προεδρικό μέγαρο επέστρεψε σήμερα το πρωί ο αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει χθες το κτίριο, εξαιτίας των διαδηλώσεων.

Ωστόσο εκατοντάδες διαδηλωτές παραμένουν μπροστά από μία από τις πύλες του προεδρικού μεγάρου όπου πέρασαν τη νύχτα, ζητώντας να αποσύρει ο Μόρσι το διάταγμα που διευρύνει τις εξουσίες του.

Χιλιάδες διαδηλωτές πολιόρκησαν χθες το βράδυ το προεδρικό μέγαρο κάτι που δεν είχε γίνει ούτε στη διάρκεια της εξέγερσης που ανέτρεψε τον Χόσνι Μουμπάρακ το 2011. Οι τοίχοι του προεδρικού μεγάρου έχουν καλυφθεί με συνθήματα κατά του Μόρσι.

«Τελευταία προειδοποίηση, η προεδρία είναι υπό πολιορκία», είναι ο τίτλος της φημερίδας Αλ-Σουρούκ, ενώ η ανεξάρτητη εφημερίδα Αλ-Ουατάν κάνει λόγο για «Επανάσταση στο κατώφλι του προέδρου».

Εκατοντάδες διαδηλωτές πέρασαν τη νύχτα και στην πλατεία Ταχρίρ, όπου εδώ και περίπου δυο εβδομάδες έχουν στηθεί δεκάδες σκηνές. Ακτιβιστές απηύθυναν έκκληση μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης για κουβέρτες και τρόφιμα στους διαδηλωτές, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι δε θα εγκαταλείψουν την πλατεία όσο ο Μόρσι δεν αποποιείται των υπερεξουσιών που απέκτησε με το διάταγμα της 22ας Νοεμβρίου.