«Απαράδεκτα» υψηλός είναι ο αριθμός των υποσιτιζόμενων ανθρώπων ανά τον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων του ΟΗΕ.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ανθρώπων που υποσιτίζονται μειώθηκε το 2010 στα 925 εκατομμύρια από το 1,02 δισ. ανθρώπους το 2009.

Όμως η πτωτική τάση ενδέχεται να αντιστραφεί σε περίπτωση που συνεχιστεί η άνοδος των τιμών των τροφίμων, ειδικά σε ό,τι αφορά στα σιτηρά που αποτελούν τη βάση για μία σειρά προϊόντων διατροφής.

Πάντως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων του ΟΗΕ εμφανίστηκε καθησυχαστικός αναφορικά με τις συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των σιτηρών.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που μεταδίδει το Reuters, δεν υπάρχει ακόμη λόγος να ανησυχούμε για διατροφική κρίση αντίστοιχη της περιόδου 2007 – 2008, η οποία τότε είχε οδηγήσει ακόμη και στην πτώση κυβερνήσεων χωρών της Αφρικής.

Το παραπάνω σχόλιο έκανε ο Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων του ΟΗΕ ερωτηθείς να σχολιάσει τις φονικές πλημμύρες στο Πακιστάν, καθώς και τη χειρότερη ξηρασία που έχει ζήσει ποτέ η Ρωσία.