Την ΕΕ κάλεσαν εκατό προσωπικότητες και οργανώσεις χριστιανών Παλαιστινίων να στηρίξει το αίτημα για αναβάθμιση της Παλαιστίνης στο επίπεδο του κράτους-παρατηρητή στον ΟΗΕ στα τέλη του μηνός, επικαλούμενοι τις προσπάθειες «για προώθηση μίας πραγματικής ειρήνης».

«Η διεθνής κοινότητα, και ιδιαίτερα η Ευρώπη, έχουν μία ιστορική ευθύνη απέναντι στα δίκαια των Παλαιστινίων», εκτιμούν στην ανακοίνωσή τους οι υπογράφοντες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο πρώην Λατίνος Πατριάρχης των Ιεροσολύμων Μισέλ Σαμπάχ, ο πρώτος Παλαιστίνιος που ανήλθε στον θρόνο (1987-2008).

«Σας καλούμε να υποστηρίξετε την προσπάθειά μας να προωθήσουμε μία πραγματική ειρήνη στηρίζοντας την υποψηφιότητα της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ», προσθέτουν.

«Εμείς, χριστιανοί Παλαιστίνιοι, είμαστε απόγονοι των πρώτων χριστιανών. Εμείς είμαστε επίσης ένα οργανικό και πλήρες συστατικό του παλαιστινιακού λαού», υπογραμμίζεται στο κείμενο, το οποίο προσυπογράφουν σημαίνουσες προσωπικότητες και οργανώσεις από τις κυριότερες χριστιανικές κοινότητες στους Αγίους Τόπους.

«Πιστεύουμε πως η πρωτοβουλία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) αποτελεί μία θετική, συλλογική και ηθική εξέλιξη που θα μας φέρει εγγύτερα στην ελευθερία», εκτιμούν οι χριστιανοί Παλαιστίνιοι.

Ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ανακοίνωσε χθες πως θα καταθέσει το αίτημα για αναβάθμιση της θέσης των Παλαιστινιακών Εδαφών στον ΟΗΕ στις 29 Νοεμβρίου, στο όνομα της ΟΑΠ.