Στις αμερικανικές εκλογές στρέφει σήμερα το ενδιαφέρον του το μικρό αφρικανικό χωριό Κογκέλο, τόπος γέννησης του πατέρα του Μπαράκ Ομπάμα Ομπάμα. Οι κάτοικοί του προσεύχονται στην θεία λειτουργία, όπως και πριν από τέσσερα χρόνια, για να δουν και πάλι τον Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο, αφού για εκείνουν ενσαρκώνει την ελπίδα.

Η εκλογή του το 2008, μετέτρεψε το μικρό αφρικανικό χωριό σε τουριστικό προορισμό. Πολλοί τουρίστες, κυρίως Αμερικανοί, επισκέπτονται για σαφάρι και διακοπές τον τόπο γέννησης του πατέρα του Αμερικανού προέδρου.

Στους τοίχους του νεόκτιστου ξενοδοχείου Kogelo Village Resort κρέμονται πορτρέτα του Αμερικανού προέδρου. Ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου λέει χαρακτηριστικά: «Εδώ έχουν πλέον βελτιωθεί πολλά. Οι τουρίστες έρχονται στο Κογκέλο. Υπάρχει και ένας δρόμος και μάλιστα στρωμένος με άσφαλτο. Έχουμε και ρεύμα».

Το Κογκέλο επισκέφτηκε και ο ετεροθαλής αδελφός του Αμερικανού προέδρου Μαλίκ Ομπάμα, ο οποίος ζει στην Ουάσιγκτον. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Evening Standard ο Μαλίκ λέει ότι η αγωνία για το αποτέλεσμα των εκλογών είναι εξίσου μεγάλη, όσο και 4 χρόνια πριν.