Λίγες ώρες μετά την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit, και το κατόρθωμα της Τερέζα Μέι να πετύχει την έγκριση της συμφωνίας από το υπουργικό της συμβούλιο, ένας από τους υπουργούς της υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο συντηρητικός Σέλις Βάρα, αρμόδιος για θέματα της Βόρειας Ιρλανδίας- ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής στο δημοψήφισμα για το Brexit- ανακοίνωσε σήμερα πως παραιτείται, επισημαίνοντας την πρόκληση που έχει μπροστά της η Βρετανίδα πρωθυπουργός για να περάσει τη συμφωνία και από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Ο Βάρα επέκρινε τη συμφωνία, στην επιστολή της παραίτησής του, σημειώνοντας πως αφήνει το Ηνωμένο Βασίλειο «μισό μέσα μισό έξω, χωρίς χρονοδιάγραμμα για το πότε επιτέλους θα γίνουμε κυρίαρχο έθνος»

«Δεν μπορώ να υποστηρίξω τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση» προσθέτει. «Είμαστε ένα περήφανο έθνος και είναι μία θλιβερή ημέρα αυτή που πέφτουμε στο να υπακούμε κανόνες που θέτουν άλλες χώρες, οι οποίες έχουν δείξει πως δεν τις ενδιαφέρει το συμφέρον μας. Πρέπει και μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα».