Περισσότεροι από 200.000 Υεμενίτες συμμετείχαν σε διαδήλωση διαμαρτυρίας ζητώντας την άρση της αμνηστίας που έχει δοθεί στον πρώην πρόεδρο της χώρας Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

«Ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε τις 200.000», δήλωσε ένα μέλος της επιτροπής που διοργάνωσε τη διαδήλωση στη Σανάα με αίτημα να προσαχθούν στη δικαιοσύνη ο Σάλεχ και οι συνεργάτες του.

Σύμφωνα με έναν άλλο διοργανωτή, η διαδήλωση έφτανε τα 5 χιλιόμετρα κατά μήκος της λεωφόρου Ζουμπάιρι, μιας κεντρικής αρτηρίας της πρωτεύουσας της Υεμένης.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαδήλωση που έχει διοργανωθεί από την αποχώρηση του Σάλεχ, μετά από 32 χρόνια στην εξουσία, τον Φεβρουάριο, υπό την πίεση ενός κινήματος αμφισβήτησης.

Οι κινητοποιήσεις διοργανώθηκαν έπειτα από έκκληση των «Νέων της Επανάστασης», που είχαν επίσης ξεκινήσει το κίνημα αμφισβήτησης του Σάλεχ.

Βάσει της συμφωνίας για πολιτική μετάβαση, την οποία αποδέχθηκε ο πρώην πρόεδρος και εγκατέλειψε την εξουσία, δόθηκε αμνηστία στον ίδιο και τους συνεργάτες του.

Όμως ο Σάλεχ φέρεται να εξακολουθεί να έχει πολιτικές φιλοδοξίες, ενώ κάποιοι αντίπαλοί του ισχυρίζονται ότι τροφοδοτεί το κλίμα ανασφάλειας στην Υεμένη.