Μια γυναίκα που ήταν να ταξιδέψει από το Ορλάντο στο Κλίβελαντ το βράδυ της Τρίτης 9/10 με πτήση της Frontier Airlines υποχρεώθηκε από την εταιρεία να μείνει εκτός, εξαιτίας του ζώου που είχε μαζί της.

Η γυναίκα είχε ενημερώσει πως θα τη συντροφεύει ένα ζώο συναισθηματικής υποστήριξης χωρίς όμως να ενημερώσει το προσωπικό τι είδους ζώο είναι αυτό. Επιβιβάστηκε λοιπόν στο αεροπλάνο έχοντας μαζί της έναν σκίουρο, γεγονός που της δημιούργησε πρόβλημα, καθώς σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας «δεν επιτρέπεται η μεταφορά τρωκτικών συμπεριλαμβανομένων των σκίουρων», σε καμία από τις πτήσεις της.

Το προσωπικό ενημέρωσε τη γυναίκα σχετικά με την απαγόρευση που ισχύει και της είπαν πως θα πρέπει να αποβιβαστεί, αλλά εκείνη αρνήθηκε κατηγορηματικά να αφήσει το αεροπλάνο.

Προκλήθηκε αναστάτωση και η ασφάλεια αεροδρομίου αναγκάστηκε να εκκενώσει το αεροπλάνο ώστε να μπορέσει να διευθετήσει το θέμα. Μάλιστα ο τηλεοπτικός σταθμός ABC13 δημοσίευσε και βίντεο που δείχνει τη γυναίκα να μεταφέρεται κάποια στιγμή με καροτσάκι στο αεροδρόμιο.

Πολλοί επιβάτες της πτήσης εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την απρόσμενη καθυστέρηση, αλλά και για την άρνηση της γυναίκας να αποβιβαστεί.

«Μας έβγαλαν από το αεροπλάνο γιατί μια γυναίκα μετέφερε μαζί της σκίουρο. Τώρα πήγε η αστυνομία να την μετακινήσει», έγραψε χαρακτηριστικά ένας επιβάτης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, η Frontier ανακοίνωσε αλλαγές στην πολιτική της όσον αφορά στα ζώα συναισθηματικής υποστήριξης, οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1 Νοεμβρίου. Μεταξύ άλλων αναφέρει πως κάθε επιβάτης επιτρέπεται να έχει μαζί του ένα ζώο υποστήριξης υπό τον όρο ότι αυτό θα είναι γάτα ή σκύλος και θα φυλάσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης σε ειδικό μεταφορέα κάτω από τη θέση του επιβάτη.