Η σιιτική αντιπολίτευση του Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι ζήτησε από την κυβέρνηση τη διεξαγωγή ενός σοβαρού πολιτικού διαλόγου, ενώ διαμαρτυρήθηκε για τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο βασίλειο αυτό του Κόλπου, στη διάρκεια μιας συνάντησης με τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Το Ουέφακ, το βασικό σιιτικό κόμμα της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε ότι ζήτησε τη διεξαγωγή «ενός σοβαρού διαλόγου στον οποίο θα πάρουν μέρος όλες οι πλευρές» στη διάρκεια μιας συνάντησής του με τον υπουργό Δικαιοσύνης του Μπαχρέιν, σεΐχη Χάλεντ μπιν Άλι αλ Χαλίφα.

Το κόμμα διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ότι η συνάντηση αυτή δεν έγινε στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει η σουνιτική δυναστεία των αλ Χαλίφα για την επίλυση της κρίσης στο Μπαχρέιν, τον οποίο το Ουέφακ μποϊκοτάρει.

Το Ουέφακ πρόσθεσε ότι έδειξε στον υπουργό φωτογραφίες από «την καταστολή και τις απάνθρωπες πράξεις» για τις οποίες ευθύνονται οι αστυνομικές δυνάμεις.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας BNA από την πλευρά του μετέδωσε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε στη διάρκεια της συνάντησης αυτής «τη σημασία (που έχει το) να αποκηρυχθεί η βία».

Το Μπαχρέιν, μια χώρα που θεωρείται σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιφέρεια και αποτελεί την έδρα του Πέμπτου Στόλου, συνταράσσεται από πολιτικές ταραχές από το 2011, όταν ξέσπασαν διαδηλώσεις με αίτημα τον εκδημοκρατισμό του βασιλείου, μετά τις λαϊκές εξεγέρσεις στην Τυνησία και στην Αίγυπτο.

Οι σιίτες, που αποτελούν την πλειοψηφία στο Μπαχρέιν, καταγγέλλουν την περιθωριοποίησή τους από την πολιτική και οικονομική ζωή, κάτι που η κυβέρνηση διαψεύδει. Η σουνιτική δυναστεία του Μπαχρέιν απορρίπτει τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης να υπάρξει εκλεγμένη κυβέρνηση και οι κινητοποιήσεις, όπως κι οι συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία, συνεχίζονται.