Η μεγάλη αμερικανική εταιρεία λιανικών πωλήσεων Walmart σταματά να πουλά ρούχα που αναγράφουν μηνύματα εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, μετά από απειλές που εκτόξευσαν υποστηρικτές του για μποϊκοτάζ στα προϊόντα της.

Όπως αναφέρει το BBC, τα προϊόντα, στα οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων βρεφικά ρούχα και μπλούζες που έχουν στάμπα το σύνθημα «Παραπέμψτε σε δίκη τον 45ο» («Impeach 45» ή «Impeach Trump»), που παραπέμπει στον Αμερικανό πρόεδρο, πωλούνταν online σε ιστότοπο της Walmart.

Τα συγκεκριμένα ρούχα έχουν αποσυρθεί από την αγορά, όπως ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, στην οποία προσέθεσε ότι αναθεωρεί τις στρατηγικές πωλήσεών της.

Η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία λιανικών πωλήσεων είχε προκαλέσει σκάνδαλο το 2017 πουλώντας στον ιστότοπό της και μέσω ενός τρίτου μεσάζοντα μπλουζάκια με τις λέξεις: «Σχοινί. Δέντρο. Δημοσιογράφος», μια αναφορά στις τεταμένες σχέσεις μεταξύ του Τραμπ και των μεγάλων ομίλων ενημέρωσης. Τελικά, τα μπλουζάκια αποσύρθηκαν από την πώληση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο παρελθόν η Walmart έχει κυκλοφορήσει προς πώληση αντικείμενα με τυπωμένα μηνύματα υπέρ και κατά του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, όπως και της Χίλαρυ Κλίντον.