Το θέμα της πασχαλινής εκδήλωσης στο Λευκό Οίκο μπορεί να ήταν «Let’s Go, Let’s Play, Let’s Move!», ακολουθώντας την καμπάνια της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ κατά της παχυσαρκίας, αλλά το μενού ήταν σε αντίθετη κατεύθυνση. Η οικογένεια Ομπάμα καλωσόρισε χιλιάδες παιδιά και τους γονείς τους προσφέροντας ένα μενού με βάφλες, τηγανιτές πατάτες και γλυκά.

Αργότερα προσφέρθηκαν στους καλεσμένους cheeseburgers, χοτ ντογκ, κοτομπουκιές, αυγοσαλάτα και σάντουιτς φυστικοβούτυρο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ενθουσιασμένος που είχε τόσους πολλούς καλεσμένους ενώ η Μισέλ Ομπάμα εξέφρασε την ελπίδα οι παρευρισκόμενοι να φορούν άνετα παπούτσια για να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες.

Περίπου 30.000 παιδιά με τους γονείς τους αναμένονταν στην εκδήλωση στο Λευκό Οίκο, στην οποία συμμετείχαν το ζεύγος Ομπάμα, οι κόρες τους Μάλια και Σάσα και η γιαγιά τους Marian Robinson.

Η πασχαλινή αυτή εκδήλωση διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1878.

Αφού ακούστηκε ο εθνικός ύμνος ο αμερικανός πρόεδρος βοήθησε κάποιους από τους μικρότερους καλεσμένους στον αγώνα «με κουτάλι και αυγό».

Ο Μπαράκ Ομπάμα πέρασε ώρα με τους άλλους γονείς που ζητωκραύγαζαν υποστηρίζοντας τα παιδιά τους και μετά πήγε στη σκηνή της ανάγνωσης όπου αποσπάσματα διάβασαν και οι κόρες του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος βρήκε λόγο χρόνο και για το αγαπημένο του άθλημα, το μπάσκετ.

Παρά το μάλλον ανθυγιεινό μενού, διάσημοι σεφ βρίσκονταν στη διάθεση των καλεσμένων για να δώσουν συμβουλές υγιεινής διατροφής.