Κάποιος αγοράζει μουσική από το iTunes, κάποιος έχει συμμετάσχει σε άλμπουμ, κάποιος χρησιμοποίησε τραγούδι της Γουίτνι Χιούστον για να ντύσει την προεκλογική του εκστρατεία…

Μία πλευρά γνωστών ηγετών που δεν γνωρίζουμε.


Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ, σύμφωνα με emails που έχει στη διάθεσή του ο Guardian, ξοδεύει αρκετό χρόνο και αρκετά χρήματα αγοράζοντας μουσική στο iTunes. Μεταξύ άλλων έχει κατεβάσει τα «Bizarre Love Triangle» (New Order), «Look at Me Now» (Chris Brown) και «Don’t Talk Just Kiss» by Right Said Fred. Κατέβασε επίσης το «Hurt» (Leona Lewis) και το «Sexy and I Know It» (LMFAO). Στη γυναίκα του έστειλε το «God Gave Me You » (Blake Shelton).


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες κυκλοφόρησε το 2008 συλλογή με τα 18 αγαπημένα του τραγούδια. Ο τίτλος του CD ήταν « Musica Para la Batalla» ή «Μουσική για τη μάχη». Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο άλμπουμ – μεταξύ άλλων Tierra Brava, Lilia Vera, and Grupo Ahora— δώρισαν τα τραγούδια τους για την κυκλοφορία του άλμπουμ ενώ συμμετοχή είχε και ο ίδιος ο Τσάβες με το κομμάτι «The Ballad of Chivalry». Μάλιστα αυτή δεν ήταν η πρώτη επαφή του Τσάβες με τη δισκογραφία καθώς το 2007 είχε κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ με παραδοσιακή μουσική της Βενεζουέλας.


Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν μπορεί να μην είχε καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ αλλά του άρεσε πολύ η Γουίτνι Χιούστον. Σύμφωνα με μία από τις πρώην συντρόφους του, είχε πει πως η Χιούστον ήταν η πιο όμορφη γυναίκα που είχε δει ποτέ και πως θα ήθελε κάποτε να πάει στις ΗΠΑ και να κανονίσει μία συνάντηση μαζί της. Εκτός από τη Χιούστον, σύμφωνα πάντα με την ίδια γυναίκα, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν άκουγε Van Halen και B-52.


Μεγάλος θαυμαστής της Γουίτνι Χιούστον ήταν και ο Σαντάμ Χουσείν και μάλιστα το 2002 που επεδίωκε την επανεκλογή του στο Ιράκ έντυσε την προεκλογική του εκστρατεία με το κομμάτι «I Will Always Love You» ηχογραφημένο στα αραβικά από την πόπ σταρ από τη Συρία Mayyada Bselees.


Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ μπορεί να λεγόταν «αιώνιος ηγέτης» αλλά ήθελε να γίνει… «Βασιλιάς»! Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας που έφυγε προ μηνών από τη ζωή είχε εμμονή με τον «βασιλιά» Έλβις και είχε μία τεράστια συλλογή από δίσκους και ταινίες με τον αγαπημένο του καλλιτέχνη.


Ο πρώην ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι προχώρησε ένα βήμα πιο μακριά. Έγραψε ο ίδιος ένα τραγούδι με τίτλο «Μαύρο λουλούδι στο Λευκό Οίκο» αφιερωμένο σε μία Αμερικανίδα στην οποία είχε μεγάλη αδυναμία, όπως φαίνεται: στην πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις. Το «φλερτ» αποκαλύφθηκε όταν η Ράις κυκλοφόρησε τα απομνημονεύματά της.