Γνωστός για τα επικριτικά του προς τον στρατό ρεπορτάζ, δημοσιογράφος στο Πακιστάν, κατήγγειλε σήμερα ότι κατάφερε να γλιτώσει από τα χέρια ενόπλων που θέλησαν να τον απαγάγουν, ένα περιστατικό που σημειώθηκε μήνες αφού διαμαρτυρήθηκε ότι τον παρενοχλούν οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Τάχα Σιντίκι, που είναι ανταποκριτής του France 24 και επικεφαλής του πακιστανικού γραφείου του ινδικού τηλεοπτικού δικτύου WION, δήλωσε ότι η απόπειρα απαγωγής του σημειώθηκε την ώρα που μετέβαινε με ταξί στο αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ.
«Κατευθυνόμουν στο αεροδρόμιο σήμερα το πρωί όταν 10 με 12 ένοπλοι σταμάτησαν το ταξί και προσπάθησαν να με απαγάγουν. Κατάφερα να ξεφύγω. Ασφαλής, με την αστυνομία τώρα», έγραψε ο Σιντίκι στον λογαριασμό στο Twitter ενός φίλου του. «Αναζητώ στήριξη με κάθε δυνατό τρόπο #StopEnforcedDisappearances (σταματήστε τις αναγκαστικές εξαφανίσεις)», πρόσθεσε στο ίδιο tweet.
Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν τις απαγωγές πολλών ακτιβιστών τον περασμένο χρόνο στο πλαίσιο της προσπάθειας να εκφοβιστούν ή να φιμώσουν τους επικριτές των δυνάμεων ασφαλείας του Πακιστάν.
Πέρυσι πέντε Πακιστανοί μπλόγκερ εξαφανίστηκαν επί αρκετές εβδομάδες προτού τέσσερις από αυτούς να αφεθούν ελεύθεροι. Και οι τέσσερις διέφυγαν στο εξωτερικών και οι δύο εξ αυτών δήλωσαν αργότερα ότι έπεσαν θύματα βασανιστηρίων από την υπηρεσία Πληροφοριών του Πακιστάν. Ο στρατός διαψεύδει ότι εμπλέκεται στις αναγκαστικές εξαφανίσεις, όπως και η κυβέρνηση.
Ο Σιντίκι ζήτησε από την αστυνομία να τον βοηθήσει να ανακτήσει τα προσωπικά του αντικείμενα –φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, σκληροί δίσκοι, κινητό τηλέφωνο, διαβατήριο, βαλίτσα—αλλά και να προσφέρει σε εκείνον και την οικογένειά του «προστασία».
«Η ζωή μου απειλείται», τόνισε σε ανακοίνωσή του. Πέρυσι η Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων είχε επισημάνει ότι «η ομοσπονδιακή υπηρεσία ερευνών του Πακιστάν θα πρέπει να σταματήσει να παρενοχλεί τον Τάχα Σιντίκι», αναφερόμενη στην πολιτική υπηρεσία που ξεκίνησε να ερευνά και να κατεβάζει τα επικριτικά προς τον στρατό άρθρα στο Διαδίκτυο.