Κατέρρευσε και πέθανε μια 43χρονη γιατρός στην Κίνα, έπειτα από 18 συνεχόμενες ώρες δουλειάς. Η Δρ Zhao Bianxiang κατέρρευσε μπροστά σε έναν ασθενή της το μεσημέρι της 29ης Δεκεμβρίου και μεταφέρθηκε άμεσα στη ΜΕΘ. Ραγίζουν καρδιές οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν με τους ηλικιωμένους γονείς της να στέκονται πλάι της και να την κοιτάζουν για τελευταία φορά, ως ασθενή αυτή τη φορά, μέσα στο ίδιο το νοσοκομείο όπου εργαζόταν.
Οι συνάδελφοί της δεν κατάφεραν να τη σώσουν και το πρωί της 30ης Δεκεμβρίου πέθανε.
Η Δρ Zhao εργαζόταν σε νοσοκομείο της πόλης Jinzhong, πόλη μεσαίου μεγέθους στην επαρχία Shanxi, σύμφωνα με τη Daily Mail.
Συνάδελφός της είπε σε τοπική εφημερίδα πως η 43χρονη είχε πιάσει δουλειά το απόγευμα της 28ης Δεκεμβρίου και τα μεσάνυχτα έφυγε από τα εξωτερικά ιατρεία για να αρχίσει τις επισκέψεις στους θαλάμους.
Μέχρι το μεσημέρι της 29ης, όταν κατέρρευσε, δεν είχε κάνει κανένα διάλειμμα.
«Τον χειμώνα, το παιδιατρικό τμήμα και το τμήμα αναπνευστικής φροντίδας έχουν τους περισσότερους ασθενείς. Συχνά οι γιατροί δεν προλαβαίνουν να τελειώσουν τη δουλειά τους εντός ωραρίου, λόγω φόρτου (…). Η Δρ Zhao ήταν πραγματικά πολύ κουρασμένη» είπε συνάδελφός της.
Σύμφωνα με δημοσιογράφο που βρισκόταν στο νοσοκομείο όταν κατέρρευσε η γιατρός, εξέταζε έναν ασθενή και λιποθύμησε. Είχε μόλις τελειώσει τα πρωινά ραντεβού της στα εξωτερικά ιατρεία.
Οι συνάδελφοί της τη μετέφεραν, με αδύναμο παλμό, στη ΜΕΘ, ενώ κλήθηκαν και ειδικοί από την πρωτεύουσα της επαρχίας για να βοηθήσουν. Άλλος συνάδελφός της είπε πως ήταν «εργασιομανής». «Σε κάθε περίπτωση, είτε είχε χρόνο είτε όχι, όταν κάποιος ζητούσε βοήθεια, δεν έλεγε ποτέ όχι» πρόσθεσε.
Από τον δημοσιογράφο αυτό κυκλοφόρησαν και οι φωτογραφίες με τους συντετριμμένους γονείς της άτυχης γυναίκας να ξεσπούν σε κλάματα καθώς την έβλεπαν για τελευταία φορά.
Όπως περιέγραψε ο ίδιος, η μητέρα της δεν μπορούσε να της αφήσει το χέρι ενώ ο πατέρα της φώναζε το όνομά της, δίπλα στο νεκροκρέβατό της.
Έπειτα από προσπάθειες 20 ωρών, οι συνάδελφοί της δεν κατάφεραν να τη σώσουν.
Σύμφωνα με το πόρισμα, πέθανε τελικά από εγκεφαλική αιμορραγία που οφείλεται σε έναν σπάνιο τύπο εγκεφαλικού επεισοδίου.
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η Κίνα έχει πλέον ξεπεράσει και την Ιαπωνία στον αριθμό των θανάτων που συνδέονται με την υπερβολική δουλειά.
Τουλάχιστον 600.000 Κινέζοι εργαζόμενοι εκτιμάται πως πεθαίνουν από «εξάντληση» κάθε χρόνο, ενώ από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2017, 13 γιατροί πέθαναν σε ώρα εργασίας, έχοντας συμπληρώσει πολλές ώρες δουλειάς.
(φωτογραφία αρχείου)