«Άκαρδο» χαρακτηρίζει το Facebook μία μητέρα που θρηνεί την απώλεια της κόρης της από καρκίνο στον εγκέφαλο. Η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης δεν επιτρέπει την πρόσβαση της μητέρας στο προφίλ της κόρης της για λόγους προστασίας της ιδιωτικής της ζωής…

Όταν η 19χρονη κόρη της Λουίζ Πάλμερ έχασε τη μάχη για τη ζωή, η μητέρας της κατέρρευσε. Στις πιο δύσκολες στιγμές της έβρισκε παρηγοριά να μπαίνει στη σελίδα της Μπέκι στο Facebook και να διαβάζει τα παλιά της μηνύματα.

Όμως πριν από τέσσερις εβδομάδες η Λουίζ Πάλμερ ανακάλυψε πως η πρόσβαση στο λογαριασμό της Μπέκι δεν της επιτρεπόταν πια και όταν επικοινώνησε με τους διαχειριστές του Facebook για το θέμα έμαθε πως αυτό είχε γίνει λόγω φόβων πως θα μπορούσε να παραβιάσει την ιδιωτική ζωή της.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω πως το Facebook μπορεί να είναι τόσο άκαρδο και αδιάφορο. Η απώλεια της μοναχοκόρης μου ήταν συντριπτική αλλά στις πιο δύσκολες στιγμές μου έμπαινα στο Facebook και διάβαζα τα μηνύματά της και θυμόμουν το ζωντανό κορίτσι που ήταν», λέει η μητέρα της.

«Η Μπέκι δεν είχε μυστικά από μένα- μοιραζόμασταν τα πάντα. Στο τέλος της ζωής της δεν μπορούσε να γράψει ή να διαβάσει για πολύ, γι’ αυτό έμπαινα αντί για εκείνη στο λογαριασμό της και της διάβαζα τι της είχαν γράψει οι φίλοι της. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να παραβιαστεί η προσωπική ζωή ενός νεκρού», πρόσθεσε.

Μετά το θάνατο της Μπέκι, το Δεκέμβριο του 2010, η Λουίζ Πάλμερ συνέχιζε να μπαίνει στο λογαριασμό της για να απομακρύνει τα spam από τη σελίδα της.

«Με ανακούφιζε να διαβάζω τα παλιά της μηνύματα και τις συζητήσεις που είχε με φίλους της πριν αρρωστήσει. Θυμόμουν πώς ήταν η Μπέκι όταν ζούσε», είπε η μαμά της, «κάποιες φορές άλλαζα τη φωτογραφία στο προφίλ της κι έσβηνα τα spam για να είναι η σελίδα της καθαρή».