Περισσότερες από 120 τηλεοράσεις ήταν η λεία ενός άνδρα, ο οποίος είχε βάλει στο στόχαστρό του οικονομικά ξενοδοχεία στα νότια της Ινδίας.

Σε διάστημα τεσσάρων μηνών, ο υπεράνω κάθε υποψίας Vasudev Nanaiah «σήκωσε» 120 τηλεοράσεις.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε στο BBC πως το προσωπικό των ξενοδοχείων δεν είχε ποτέ υποπτευθεί τον άνδρα καθώς ήταν συνεπής και είχε καλή συμπεριφορά.

Ο Nanaiah έμπαινε στα ξενοδοχεία με μια «αρκετά μεγάλη βαλίτσα», σύμφωνα με την αστυνομία. Είχε συλληφθεί να κλέβει μια τηλεόραση από ξενοδοχείο τον Οκτώβριο και είχε βγει με αναστολή όταν συνελήφθη και πάλι. Η αστυνομία ανέφερε πως επέστρεψε στις κλοπές λίγες μέρες αφότου είχε βγει από τη φυλακή.

Ο ίδιος φαίνεται όμως πως ήταν πρακτικός και ευρηματικός, και όταν η βαλίτσα του του έπεφτε μικρή, υπολόγιζε το μέγεθος της τηλεόρασης σε κάποιο δωμάτιο του ξενοδοχείου και αγόραζε μια καινούρια βαλίτσα, σε κατάλληλο μέγεθος.

«Έμπαινε κι έβγαινε από το ξενοδοχείο με κάποια πρόφαση τόσες πολλές φορές που η ρεσεψιόν δεν το συνειδητοποιούσε όταν εκείνος έφευγε με την τηλεόραση μέσα στη βαλίτσα για να μην επιστρέψει ποτέ» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η σύλληψη του Nanaiah έγινε τελικά όταν ο άνδρας στον οποίο είχε επιχειρήσει να πουλήσει τις τηλεοράσεις ενημέρωσε την αστυνομία.

Η αστυνομία έχει συνδέσει τον άνδρα με 21 υποθέσεις κλοπών.

Σύμφωνα με το BBC, δικαστήριο θα κρίνει εάν απαιτεί ψυχιατρική εξέταση.