Το Ισραήλ εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή του για τις κυρώσεις που θα ανακοινώσει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον του Ιράν ώστε να το αναγκάσει να εγκαταλείψει το πυρηνικό του πρόγραμμα.

«Η σκλήρυνση των κυρώσεων και ο τόνος που υιοθέτησαν οι Ευρωπαίοι είναι σημαντικά, διότι έδωσαν να καταλάβουν στους Ιρανούς ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν το πυρηνικό τους πρόγραμμα», τόνισε στο στρατιωτικό ραδιόφωνο ο Νταν Μέριντορ, υπουργός αρμόδιος για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών.

«Το Ιράν πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχει αποφασιστικότητα στο να μην αποκτήσει η Τεχεράνη πρόσβαση σε πυρηνικά για στρατιωτικούς σκοπούς. Το ιρανικό καθεστώς ανησυχεί για τις επιπτώσεις των κυρώσεων αυτών, οι οποίες υπάρχει πιθανότητα να πετύχουν», υπογράμμισε ο Μέριντορ και συμπλήρωσε πως θα προτιμούσε οι κυρώσεις αυτές να επιβληθούν «πιο γρήγορα», πρόσθεσε ο υπουργός.

Τέλος ο ισραηλινός υπουργός δήλωσε πως για να είναι αποτελεσματικές, οι κυρώσεις αυτές θα πρέπει να επιβληθούν από χώρες όπως η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, οι οποίες συνεχίζουν να αγοράζουν πετρέλαιο από το Ιράν.