Το μπέικον πολλοί το λάτρεψαν καθώς είναι όχι μόνο λαχταριστό, αλλά και πανεύκολο στην προετοιμασία.
Μια κομματάκι πειραγμένη εκδοχή του παραδοσιακού μπέικον κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Καλιφόρνια θέλοντας να ανατρέψει τα πάντα.
Το λένε «μπέικον του εκατομμυριούχου», καθώς είναι πιο χοντρό και μαγειρεύεται μάλιστα αργά-αργά, αντί να το πετάς δηλαδή σε ένα τηγάνι με λάδι. Και είναι βέβαια αρκούντως πανάκριβο, καθώς πωλείται έναντι 6 ευρώ (7 δολάρια) το κομμάτι!
Είναι όμως περισσότερο σαν μπριζόλα-μπέικον παρά σαν τη λεπτή φετούλα που ξέρουμε, καρυκευμένη μάλιστα με πολλά μπαχαρικά που του δίνουν μια γεύση γλυκιά και πικάντικη.
Αρκετά εστιατόρια της Καλιφόρνια το έχουν περιλάβει πια στο μενού τους, καρυκεύοντάς το με πιπέρι καγιέν και ζάχαρη, πριν το σιγομαγειρέψουν για ώρες.
Και μιας και ισοδυναμεί με έξι κομμάτια μπέικον, οι αμερικανοί σεφ συνιστούν να το μοιράζονται δύο άνθρωποι…