Αποδυναμωμένη από την απώλεια της αυτοδυναμίας στις πρόσφατες εκλογές και χωρίς να έχει εξασφαλίσει ακόμη κυβερνητική συμφωνία με το DUP της Βόρειας Ιρλανδίας, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δεσμεύθηκε ότι θα επιδιώξει την «μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση» για το Brexit συνεργαζόμενη με το κοινοβούλιο, τις αρχές των συνιστωσών του Ηνωμένου Βασιλείου, τις επιχειρήσεις και άλλους παράγοντες σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters και του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η βασίλισσα Ελισάβετ ανέγνωσε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης κατά την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων δίνοντας την εξής διαβεβαίωση: «Προτεραιότητα της κυβέρνησής μου είναι η διασφάλιση της καλύτερης δυνατής συμφωνίας κατά την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση».
«Κατά πρώτον, πρέπει να φέρουμε εις πέρας το Brexit. Αυτό σημαίνει να επιτύχουμε μία συμφωνία η οποία θα υπηρετεί το αποτέλεσμα του περυσινού δημοψηφίσματος κατά τρόπον ώστε να εξασφαλίζει την μεγαλύτερη δημόσια υποστήριξη».
Η Τερέζα Μέι παρουσίασε επίσης το εξ οκτώ άρθρων νομοθετικό σχέδιο για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και έχει ως στόχο την κατάργηση του Νομοθετικού Κώδικα του 1972 ο οποίος είχε ενσωματώσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία στο βρετανικό δίκαιο και την δημιουργία νέων ρυθμιστικών κανόνων για το εμπόριο, την μετανάστευση, την αλιεία ή την γεωργία.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας εξαίρεσε τα πιο αμφιλεγόμενα κοινωνικά μέτρα από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Μεταξύ των μέτρων αυτών περιλαμβάνεται η πρόθεση, η οποία υπήρχε, ωστόσο, στο προεκλογικό της πρόγραμμα, κατάργησης των δωρεάν γευμάτων στα σχολεία και της χρηματοδότησης της ιατρικής περίθαλψης των ηλικιωμένων προσώπων μέσω της εκποίησης περιουσιακών τους στοιχείων μετά θάνατον, που ονομάσθηκε «dementia tax».
Από τις προγραμματικές δηλώσεις εξαιρέθηκε επίσης η προεκλογική της πρόταση για την άρση της απαγόρευσης του κυνηγιού της αλεπούς.