Το έχει η… μοίρα της Βρετανίας εσχάτως να οδηγείται σε εκλογικές βραδιές θρίλερ με το αποτέλεσμα να ανατρέπεται ξανά και ξανά μέχρι τον… τελευταίο λόγο της κάλπης.

Έτσι, μετά το δημοψήφισμα για το Brexit και την τότε τεράστια ανατροπή όλων των προβλέψεων φαίνεται πως οι ώρες που διανύουμε είναι εξίσου κρίσιμες και δύσκολες στο να «διαβαστούν»!

Πριν από λίγη ώρα το BBC αναθεώρησε την πρόβλεψη του exit poll και πλέον εκτιμά πως στο τέλος της καταμέτρησης των ψήφων οι Συντηρητικοί θα έχουν 322 έδρες (8 περισσότερες από την πρόβλεψη του exit poll τα μεσάνυχτα) και οι Εργατικοί 261 έδρες (5 λιγότερες από την πρόβλεψη του ίδιου exit poll).

Αν όντως βγει σωστή η συγκεκριμένη πρόβλεψη τότε οι Τόρις θα βρίσκονται μια ανάσα από την αυτοδυναμία καθώς θα τους λείπουν μόλις τέσσερις έδρες!

Αυτό σημαίνει πως για ακόμα μια φορά μέσα στη νύχτα το κόμμα της Τερέζα Μέι αλλάζει τις ισορροπίες στη νέα βουλή καθώς με την υποστήριξη των «unionists» της Βόρειας Ιρλανδίας οι Συντηρητικοί θα έχουν το πάνω χέρι στη Βουλή απέναντι στους Εργατικούς, το SNP και τους Φιλελεύθερους Δημοκρατικούς.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, τα στελέχη του Συντηρητικού Κόμματος δεν θεωρούν ότι θα εξασφαλίσουν την απόλυτη πλειοψηφία και εκτιμούν ότι θα καταλάβουν 322 έδρες έναντι 261 για το Εργατικό Κόμμα, μετέδωσε το BBC.

«Οι υπουργοί λένε τώρα ότι δεν περιμένουν ανατροπή του exit poll», έγραψε η πολιτική συντάκτις του BBC Λόρα Κούνσμπεργκ στο Twitter.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή την ώρα, η μάχη των εδρών βγάζει μπροστά τους Εργατικούς:

DB2D7OgWsAEsxvL.jpg large