Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε σαουδαραβικές δυνάμεις ασφαλείας στην ανατολική επαρχία και σε ενόπλους που υπηρετούν ξένη δύναμη, με βάση το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι πυροβολισμοί ξέσπασαν χθες στη διάρκεια της κηδείας ενός προσώπου που σκοτώθηκε σε  σειρά επιθέσεων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα εναντίον σημείων ελέγχου ασφαλείας στην επαρχία, όπου ζει μεγάλο μέρος της σιιτικής μειονότητας του βασιλείου.

«Τα θύματα αυτά οφείλονταν σε ανταλλαγή πυρών με άγνωστα εγκληματικά στοιχεία που διεισδύουν μεταξύ των πολιτών και ανοίγουν πυρ από κατοικημένες περιοχές και στενούς δρόμους», αναφέρεται στη δήλωση.

Οι προηγούμενες αναφορές σε ξένη ανάμιξη αφορούσαν το σιιτικό Ιράν, το οποίο διεκδικεί επιρροή στην περιοχή του Κόλπου από τη Σαουδική Αραβία που κυβερνάται από σουνίτες. Το Ιράν θεωρήθηκε από τις σουνιτικές αραβικές μοναρχίες στην περιοχή ότι είναι η δύναμη πίσω από την αναταραχή που σημειώθηκε νωρίτερα φέτος στο Μπαχρέιν, όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι σιίτες.