Ο υιοθετημένος γιος του κιθαρίστα των Pink Floyd, David Gilmour, αφέθηκε σήμερα το πρωί ελεύθερος, ύστερα από τέσσερις μήνες φυλάκισης.

Ο 21χρονος Charlie Gilmour είχε καταδικαστεί για βίαιη συμπεριφορά και πρόκληση ταραχών κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά της αύξησης των πανεπιστημιακών διδάκτρων στην Αγγλία. Τον περασμένο Ιούλιο ο δικαστής τον καταδίκασε σε 16 μήνες φυλάκισης γιατί επέδειξε «απόλυτη ασέβεια στους νεκρούς Βρετανούς του πολέμου».

Σήμερα, έξω από τη φυλακή τον περίμενε… μια λιμουζίνα με σοφέρ!

Ο δικηγόρος του ανακοίνωσε ότι βγήκε μεν από τη φυλακή, αλλά θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό για όλο το διάστημα των 16 μηνών, προσθέτοντας ότι αυτή η διαδικασία ακολουθείται με όλους όσοι έχουν καταδικαστεί σε ποινή από 3 μήνες έως 4 χρόνια.

Παρά την καταδίκη του όμως ο νεαρός Βρετανός φαίνεται πως θα καταφέρει να ολοκληρώσει τις σπουδές του την επόμενη χρονιά, αναφέρουν επικριτικά βρετανικές εφημερίδες. Σύμφωνα με την Daily Mail το πανεπιστήμιο του Cambridge δεν έχει αποφασίσει ακόμη με ποιο τρόπο θα τον «τιμωρήσει», αλλά όπως όλα δείχνουν η αποβολή δεν είναι μέσα σε αυτούς.

Η απόφαση για την απελευθέρωσή του βγήκε δύο ημέρες μετά τους εορτασμούς μνήμης για τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και τιμής για τους πεσόντες βρετανούς στρατιώτες.

Μάλιστα, χτες το βράδυ ένας πρώην συνταγματάρχης του στρατού, άσκησε έντονη κριτική στην απόφαση αυτή λέγοντας πως «πίστευα ότι η ποινή του ήταν το κατάλληλο παράδειγμα για να αποτραπούν άλλες τέτοιες συμπεριφορές. Μου φαίνεται λοιπόν πολύ παράξενο που βγήκε έχοντας εκτίσει μόλις το ¼ της ποινής του».

Ο νεαρός γιος του κιθαρίστα των Pink Floyd ήταν ανάμεσα στον όχλο που επιτέθηκε στο κατάστημα Topshop στην Oxford Street, προκαλώντας ζημιές 50.000 λιρών Αγγλίας, στο κομβόι που μετέφερε τον πρίγκιπα Κάρολο και τη Δούκισσα της Κορνουάλης, ενώ τον είχαν φωτογραφίσει και να κρέμεται από μια σκισμένη σημαία στο Κενοτάφιο.

Κατά τη διάρκεια της δίκης είχε προσπαθήσει να απολογηθεί λέγοντας πως δε γνώριζε ότι το συγκεκριμένο μνημείο ήταν το Κενοτάφιο.

Τώρα, φαίνεται πως θα περάσει τα Χριστούγεννα μαζί με την οικογένεια του… στην 2,68 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας έπαυλή τους στο ανατολικό Sussex.