Ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά Ουμπέρτο Μπόσι, συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους αναφορικά με τις συνεχείς διαπραγματεύσεις του με τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πριν λίγο δήλωσε ότι «βρήκαμε ένα δρόμο, τώρα όμως πρέπει να δούμε τι θα πει η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σύμφωνα με τους Ιταλούς αναλυτές, πρόκειται πιθανώς για ένα είδος συμβιβασμού που δεν θίγει όμως το σύνολο της μεταρρύθμισης των συντάξεων.

«Είμαστε ακόμη απαισιόδοξοι, διότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να κινδυνεύει σε ότι αφορά τις συντάξεις», πρόσθεσε ο Μπόσι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μέχρι την αναχώρηση του Μπερλουσκόνι για τις Βρυξέλλες.

Τα βραδινά τηλεοπτικά δελτία στην Ιταλία υπογραμμίζουν πάντως ότι είναι πλέον σαφές πως ο «Καβαλιέρε» δεν πρόκειται να μεταβεί αύριο στην ευρωπαϊκή σύνοδο με ένα συγκεκριμένο κυβερνητικό διάταγμα για την ανάπτυξη αλλά με μία επιστολή που θα περιέχει τα μέτρα τα οποία έχουν ήδη ληφθεί, τα σημεία στα οποία υπάρχει κυβερνητική συναίνεση και τις μελλοντικές προθέσεις του.