Ολοένα και περισσότερα περιστατικά απρεπούς συμπεριφοράς του Ντόναλντ Τραμπ προς γυναίκες έρχονται στη δημοσιότητα, με τους συνεργάτες του πάντως να κάνουν λόγο για «επιστημονική φαντασία».

Οι New York Times φιλοξένησαν άρθρο με τις αναφορές δύο γυναικών για τις απρεπείς κινήσεις του Τραμπ σε βάρος τους, κάτι που το γραφείο του διαψεύδει κατηγορώντας την εφημερίδα για «συντονισμένη δολοφονία χαρακτήρα» του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου.

Η 74χρονη σήμερα Jessica Leeds περιέγραψε πάντως στους New York Times όσα συνέβησαν στη διάρκεια πτήσης στην οποία καθόταν δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ, πριν από δεκαετίες, όταν ήταν 38 ετών. Σύμφωνα με την περιγραφή της άρχισε να την αγγίζει και «ήταν σαν χταπόδι… τα χέρια του ήταν παντού».

Η 22χρονη Rachel Crooks εργαζόταν στη ρεσεψιόν εταιρείας real estate στον Trump Tower και κάποια φορά που βρέθηκε με τον Τραμπ έξω από το ασανσέρ, όπως λέει, εκείνος τη φίλησε. «Ήταν τόσο απρεπές, με τάραξε τόσο πολύ το γεγονός πως εκείνος νόμιζε πως ήμουν τόσο ασήμαντη που είχε δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο».

Καμία από τις γυναίκες δεν κατήγγειλε όσα συνέβησαν αλλά και οι δύο είχαν περιγράψει τα συμβάντα στις οικογένειες και τους φίλους τους.

Η Leeds είπε πως ήταν «θυμωμένη και ταραγμένη» και μετά την επίθεση του Τραμπ έφυγε αμέσως από την πρώτη θέση, όπου καθόταν με τον Τραμπ, και μετακινήθηκε στην οικονομική. Η Leeds είπε πως είχε απωθήσει το περιστατικό στο πίσω μέρος του μυαλού της μέχρι πέρσι, όταν ξεκίνησε η καμπάνια του Τραμπ για τη διεκδίκηση του Λευκού Οίκου.

«Η συμπεριφορά του έχει βαθιές ρίζες στο χαρακτήρα του», είπε στους New York Times, «θα ήθελα εκείνοι που θέλουν να το ψηφίσουν να το σκεφτούν αυτό».

Σύμφωνα με την Crooks, ο Τραμπ της ζήτησε το τηλέφωνό της για να το δώσει στο πρακτορείο μοντέλων που είχε αλλά δεν της τηλεφώνησαν ποτέ. «Ο κόσμος θα πρέπει να το ξέρει, αυτή είναι η συμπεριφορά του και είναι αληθινή», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του το γραφείο της Χίλαρι Κλίντον σχολίασε πως δυστυχώς το άρθρο των New York Times «ταιριάζει με όλα όσα ξέρουμε για τη συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ προς τις γυναίκες».

Η Mindy McGillivray είχε παρόμοια εμπειρία με τον Τραμπ στο Mar-a-Lago κλαμπ του στη Φλόριντα το 2003, όταν τη θώπευσε στα οπίσθια, όπως περιέγραψε στην Palm Beach Post. Μάλιστα σύμφωνα με την περιγραφή της ακριβώς δίπλα του στεκόταν και η μνηστή του τότε Melania Knauss.

Η 36χρονη σήμερα δεν τόλμησε ποτέ να καταγγείλει την παρενόχληση στις αρχές αλλά ο φωτογράφος Ken Davidoff, που τη συνόδευε εκείνη την ημέρα θυμάται πως τον άρπαξε, τον πήρε παράμερα και του είπε «ο Ντόναλντ μου έπιασε τα οπίσθια».