Σε ένα καθολικό μοναστήρι στη πόλη Puebla του Μεξικό, η 23χρονη μοναχή Reina Maria, αρχάρια στο Τάγμα των Discalced Carmelites, παίζει βόλεϊ. Οι αθλητικές δραστηριότητες δίνουν στις μοναχές την ευκαιρία να ξεφύγουν μετά από μια κουραστική μέρα εργασίας και αφοσίωσης.

mexnus1

Η φωτογράφος Marcela Taboada πέρασε τρία χρόνια καταγράφοντας την ζωή των Ρωμαιοκαθολικών μοναχών στα μεξικανικά μοναστήρια.

Μερικές από τις καθολικές εκκλησίες της περιοχής, όπου μεγάλωσε και η Taboada είναι πάνω από 400 ετών, καθώς οι πρώτες αδελφές που κατέφτασαν βοήθησαν στην εξάπλωση του ισπανικού καθολικισμού στο Μεξικό.

mexnus3

Όταν τις ρώτησε γιατί είχαν διαλέξει να αφοσιωθούν στην καλογερική, ορισμένες παραδέχθηκαν ότι ένιωσαν το θεϊκό κάλεσμα. Κάποιες ήθελαν να αποφύγουν το γάμο ενώ δυο μοναχές έπαιζαν σε ροκ μπάντα πριν αποφασίσουν να βρουν κάποιο πνευματικό νόημα στη ζωή τους.

mexnus5

Κάθε πρωί ξεκινούσε την ημέρα της μαζί τους στις 4:30 ακριβώς με τα λατρευτικά τραγούδια να λειτουργούν ως ξυπνητήρι. Στη συνέχεια, τους ακολουθούσε στις καθημερινές προσευχές και τις δουλειές τους, όπως το πλύσιμο, το καθάρισμα και το μαγείρεμα.

mexnus12

Σύντομα ανακάλυψε την διασκεδαστική πλευρά τους. Οι καλόγριες χόρευαν, έπαιζαν χαρτιά και ακούγανε ροκ εν ρολ. Μια καλόγρια ήταν φανατική οπαδός του ποδοσφαίρου. Μάλιστα συχνά προσεύχονταν για τη νίκη της ομάδας που υποστήριζε, αναφέρει στο nationalgeographic.com.

mexnus2

Στόχος της φωτογράφου ήταν να δείξει την καθημερινή ζωή των ανθρώπων των οποίων η απομόνωση τους καθιστά αόρατους. «Θέλω όλοι να δουν πόσο ζωντανές είναι, πόσο ανθρώπινες και θηλυκές. Ίσως μια μέρα ο συντηρητικός τρόπος ζωής και των υπολοίπων αλλάξει», σημειώνει η Taboada.

mexnus4 mexnus6 mexnus7 mexnus9 mexnus10 mexnus11 mexnus13

mexnus8