Υψηλά ιστάμενοι Αμερικανοί αξιωματούχοι πρόκειται να μεταβούν στο τέλος Αυγούστου στο Πεκίνο, προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις για την υιοθέτηση από μέρους τους κυρώσεων κατά της Τεχεράνης σχετικά με το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Αυτά κατέθεσε σήμερα ένας από τους αξιωματούχους σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Όπως κατέθεσε ο σύμβουλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ειδικός για θέματα διάδοσης πυρηνικών όπλων, Ρόμπερτ Εϊνμπορν, ο οποίος μίλησε στην Επιτροπή για τη Μεταρρύθμιση του Κράτους «μας απασχολεί η Κίνα, υπό την έννοια του νέου γύρου αυστηρότερων κυρώσεων, τις οποίες θέλουμε να επιβάλουμε στο Ιράν, για το πυρηνικό πρόγραμμά του». Ο κ. Εϊνμπορν θα μεταβεί στο Πεκίνο συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο στη Διεύθυνση χρηματοδότησης εγκληματιών και τρομοκρατών του υπουργείου Οικονομικών, Ντάνιελ Γκλέϊσερ.

Ο ίδιος ο Γκλέϊσερ είχε πρόσφατα δηλώσει σε αμερικανικά ΜΜΕ, ότι με προσωπική εντολή του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, θα ηγηθεί αντιπροσωπείας που θα περιοδεύσει στην Ασία, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή, ζητώντας πολύ αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης «σφίγγοντας περαιτέρω τον οικονομικό κλοιό γύρω από το Ιράν».