Την επίσπευση του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, προκειμένου να αντιστραφεί το βαρύ κλίμα από την παραίτηση του διευθυντή του γραφείου του, εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Στο προεδρικό Μέγαρο επικρατεί αναβρασμός και προβληματισμός μετά την παραίτηση του Βάσου Γεωργίου, λόγω του εγγράφου με υποδείξεις για ευνοϊκές μεταθέσεις.

Αν και η ενέργεια του κ. Γεωργίου να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να παραιτηθεί θεωρήθηκε από όλους κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση, η απάντηση που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι η ευθύνη ανήκει σε μία και μόνο λειτουργό που ενήργησε αυτοβούλως, «δεν πείθει σχεδόν κανένα κόμμα, πλην του ΑΚΕΛ, αλλά πάνω από όλα η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι είναι δύσκολο να γίνει πιστευτή από την κοινωνία των πολιτών», σημειώνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Πληροφορίες φέρουν μάλιστα τον Δημήτρη Χριστόφια «να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος σε σχέση με τους χειρισμούς, που πρέπει να γίνουν για να αντιστραφεί το βαρύ κλίμα». Το όνομα που θα επιλέξει προς αντικατάσταση του κ. Γεωργίου αναμένεται να στέλνει κάποια μηνύματα από μόνο του, ενώ δεν αποκλείεται να επισπευστούν και τα σχέδια του για τον ανασχηματισμό, ενέργεια που οι μέχρι στιγμής πληροφορίες τοποθετούσαν περί τα τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου.