Ως η μεγαλύτερη μπάλα του κόσμου αναγνωρίστηκε επίσημα και από το βιβλίο ρεκόρ Γκίνες, η μπάλα του μπέιζμπολ του Michael Carmichael, ο οποίος τα τελευταία 34 χρόνια της ζωής του φρόντιζε να τη βάφει κάθε μέρα. Έτσι, εκείνη άρχισα σταδιακά να αποκτά βάρος.

Ο 64χρονος πλέον άντρας άρχισε το παράδοξο εγχείρημα το 1960. Σήμερα η περιβόητη μπάλα ζυγίζει 1587 κιλά και αποτελεί ατραξιόν για άτομα από όλο τον κόσμο τα οποία θέλουν να τη βάψουν.

Μάλιστα, ο Michael Carmichael έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα για την μπάλα ενώ σχετικά με την παράδοξη συνήθειά του είπε χθες: «Ξεκίνησε ως ένα απλό εγχείρημα με κάποια δόση χιούμορ. Απλά συνέχισα να τη βάφω και να τη ξαναβάφω και πριν το καταλάβω ήταν τεράστια. Μετά δεν ήθελα να σταματήσω.

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο έρχονται για να του προσθέσουν μια στρώση χρώματος. Μερικές φορές τυχαίνει να προσθέτω μέχρι και δέκα στρώσεις την ημέρα, το σίγουρο όμως είναι ότι δεν περνάει μέρα χωρίς να προσθέσω έστω και μια στρώση. Δεν έχω ιδέα τη θα την κάνω στο μέλλον, όμως δε σκοπεύω να σταματήσω να τη βάφω.

Τα εγγόνια μου έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο να συνεχίσουν να τη βάφουν οπότε πολύ απλά μπορεί να γίνει κάτι σαν οικογενειακό κειμήλιο».