Την παραίτησή του, η οποία έγινε αμέσως δεκτή υπέβαλε ο διευθυντής του Γραφείου του προέδρου Χριστόφια της Κύπρου, Βάσος Γεωργίου, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Στεφάνου αναφέρθηκε στην προβολή χθες βράδυ καταγγελίας από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ-1, για υποβολή μη αξιοκρατικών αιτημάτων με μήνυμα που απεστάλη προς τον υπουργό Άμυνας από το γραφείο του κ. Γεωργίου για μεταθέσεις και αποσπάσεις στρατιωτών.

Όπως πρόσθεσε, με εντολή του προέδρου της Δημοκρατίας έγινε άμεση διερεύνηση των καταγγελιών και η έρευνα κατέδειξε ότι το εν λόγω μήνυμα είχε αποσταλεί πριν από μερικούς μήνες από λειτουργό του γραφείου του εν αγνοία του κ. Γεωργίου.

«Ανεξαρτήτως του γεγονός ότι η λειτουργός ενήργησε αυτόβουλα και χωρίς να ενημερώσει τον πολιτικό της προϊστάμενο και παρά το γεγονός ότι δεν έγινε καμία ενέργεια για ικανοποίηση των όσων αναφέρονται στο μήνυμα, ο κ. Βάσος Γεωργίου για λόγους πολιτικής ευθιξίας και αναλαμβάνοντας την ευθύνη υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος με λύπη και πόνο ψυχής την έκανε αποδεκτή», είπε ο κ. Στεφάνου.

Η δημοσιοποίηση του εγγράφου προκάλεσε σοβαρότατες αντιδράσεις από αξιωματούχους κομμάτων.

Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, βουλευτής Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε πως «ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν ασχολείται με την κυβέρνηση, ασχολείται με το ρουσφέτι και αντί της δίκαιης κοινωνίας, μας έφερε την ‘αιχμάλωτη κοινωνία’ – την κοινωνία που οι πολίτες της αν δεν είναι ‘αιχμάλωτοι’ του κόμματος, δεν βλέπουν άσπρη μέρα».