Ο υπουργός Εξωτερικών της Πιονγιάνγκ, Ri Su Yong, σε συνέντευξή του στο Associated Press κάλεσε τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Νότια Κορέα για να σταματήσει και η Βόρεια Κορέα τις πυρηνικές δοκιμές.

«Κάνουμε μια λογική πρόταση στις ΗΠΑ να σταματήσουν τις στρατιωτικές ασκήσεις με τη Σεούλ στην κορεατική χερσόνησο, και θα σταματήσουμε τις πυρηνικές δοκιμές» δήλωσε ο Ri Su Yong και τόνισε πως ήταν λάθος των Αμερικανών να πιστέψουν πως με τις οικονομικές κυρώσεις θα είχαν ως αποτέλεσμα η Πιονγιάνγκ να αναστείλει το πρόγραμμα πυρηνικών δοκιμών της.

Σημειώνεται πως το Σάββατο, η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε μία εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, ο οποίος φαίνεται να εκτοξεύτηκε από υποβρύχιο. Η εκτόξευση του πυραύλου αυτού, με χαρακτηριστικά υποθάλασσιας εκτόξευσης (SLBM) ενισχύει τους φόβους της Νότιας Κορέας για το ενδεχόμενο διεξαγωγής νέας πυρηνικής δοκιμής ή πυραυλικής εκτόξευσης, καθώς αναμένεται κεντρική συνεδρίαση του κομμουνιστικού κόμματος της Βόρειας Κορέας.