Η ηγεσία του κινήματος κοινωνικής διαμαρτυρίας κάλεσε σήμερα σε νέες διαδηλώσεις το βράδυ του Σαββάτου σε πόλεις του Ισραήλ, αλλά όχι στο Τελ Αβίβ, όπου πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση την περασμένη εβδομάδα.

«Αποφασίσαμε να μην διοργανωθούν διαδηλώσεις στο Τελ Αβίβ, αλλά να καλέσουμε σε πορείες σε όλη τη χώρα. Το σημαντικό είναι να φανεί ότι η διαμαρτυρία δεν περιορίζεται στον κόσμο του Τελ Αβίβ», δήλωσε η Σταβ Σαφίρ, στέλεχος του κινήματος.

Οι διαμαρτυρίες που ξεκίνησαν για να καταγγείλουν την κατακόρυφη αύξηση στις τιμές των κατοικιών,  δεν σταματούν να επεκτείνονται και στο εξής υπάρχουν 80 καταυλισμοί διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα σύμφωνα με το Σαφίρ.

Ο επικεφαλής της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης, ο Ιτζίκ Σμούλι δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ότι δύο συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αφούλα στο βόρειο Ισραήλ και στη Μπερσέβα στο νότο.

Σύμφωνα, πάντως ,με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε χθες η δημοτικότητα του κινήματος διαμαρτυρίας παραμένει πολύ υψηλή. Υποστηρίζεται από το 88% των Ισραηλινών, ενώ το 53% μεταξύ αυτών δηλώνουν έτοιμοι να μετάσχουν στις διαδηλώσεις.