Νεκρός βρέθηκε χθες βράδυ ο 35χρονος Yassin Salhi, μέσα στο κελί του στη φυλακή Fleury-Merogis, στα νότια προάστεια του Παρισιού. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κρεμάστηκε μόνος του.

Ο άνδρας είχε σκοτώσει το αφεντικό του και είχε τοποθετήσει το κομμένο κεφάλι του στο φράκτη του εργοστασίου στο οποίο δούλευε.

Η επίθεση είχε γίνει τον Ιούνιο και θύμα ήταν ο εργοδότης του Herve Cornara. Ο 35χρονος είχε βάλει το κεφάλι του άτυχου Cornara στο φράχτη μαζί με σημαίες με ισλαμιστικά συνθήματα.

egaksdfabn2

Στη συνέχεια είχε προσπαθήσει να ανατινάξει το εργοστάσιο αλλά συνελήφθη.

Ο Salhi βρισκόταν στην απομόνωση αλλά δεν θεωρείτο πιθανό να βάλει τέρμα στη ζωή του. Ο ίδιος απέρριπτε κάθε θρησκευτικό κίνητρο πίσω από το έγκλημά του αλλά οι κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί σχετίζονταν με την ισλαμιστική τρομοκρατία.

egaksdfabn3

Παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, είχε γεννηθεί στη γαλλική πόλη Pontarlier κοντά στα σύνορα με την Ελβετία. Ο πατέρας του είχε καταγωγή από την Αλγερία και η μητέρα του από το Μαρόκο.

Ο Salhi είχε απασχολήσει τις μυστικές υπηρεσίες το 2005 και το 2006  επειδή συναναστρεφόταν ομάδα ανθρώπους που συνδέονταν με το ριζοσπαστικό Ισλάμ. Το ίδιο και το 2013.

egaksdfabn1