Για ένα από τα χειρότερα αεροπορικά δυστυχήματα που έχει συμβεί ποτέ στο Μαρόκο κάνουν λόγο ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία σχετικά με την συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους στο Μαρόκο.

Στους 78 ανέρχονται οι νεκροί από την συντριβή του μεταγωγικού C-130 στην πόλη Γκελμίμ στο νότιο τμήμα του Μαρόκο, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ενώ τρεις άνθρωποι είναι σοβαρά τραυματισμένοι.

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των επιβαινόντων στο μοιραίο αεροσκάφος. Νωρίτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία έκαναν λόγο για 73 άτομα που επέβαιναν σε αυτό, στην πλειοψηφία τους στρατιωτικοί. Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν 78 επιβεβαιωμένους νεκρούς και τρεις τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση.

Το Lockheed C-130 Hercules είχε σχεδιαστεί τη δεκαετία του 1950 και είναι από τα πιο διαδεδομένα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη διεθνώς, με περίπου 50 χώρες να το χρησιμοποιούν για πολλαπλούς ρόλους.

Το μεταγωγικό πιστεύεται ότι έπεσε σε βουνό περίπου 8 χλμ. από την Γκελμίμ, ενώ ετοιμαζόταν για την προσέγγιση και την προσγείωση.

Υπήρχε ομίχλη και οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες όταν σημειώθηκε το δυστύχημα. Δεκάδες ασθενοφόρα σπεύδουν στην περιοχή, ενώ ο στρατός έχει ξεκινήσει έρευνα για το δυστύχημα.