Ακόμη ένας θάνατος έρχεται να προστεθεί στο κύμα των αυτοκτονιών εργαζομένων του κολοσσιαίου ομίλου Foxconn στη Ταιβάν. Ένας 21χρονος εργαζόμενος αυτοκτόνησε σε εργοστάσιο της στο νότιο τμήμα της Κίνας, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο. Ο νεαρός άνδρας είχε αρχίσει να εργάζεται στο εργοστάσιο της Foxconn στην επαρχία Σένζιεν μόλις από την 27η Ιουνίου. Βρέθηκε νεκρός χθες και η αστυνομία διεξάγει έρευνα για το θάνατό του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Commercial Times της Ταϊβάν, η αυτοκτονία του νεαρού δεν πιστεύεται πως οφείλεται στις πιέσεις οι οποίες του ασκούνταν στο εργασιακό του περιβάλλον.

Τουλάχιστον 13 εργαζόμενοι στη Φόξκον, την μεγαλύτερη εταιρία παγκοσμίως που αναλαμβάνει την εν μέρει ή εν όλω παραγωγή ηλεκτρονικών συσκευών για λογαριασμό επιχειρήσεων-γιγάντων όπως οι Apple, Sony και Nokia, αυτοκτόνησαν το 2010 υπό παρόμοιες συνθήκες, αφήνοντας αναπάντητα ερωτήματα για τις συνθήκες εργασίας.

Σε μια προσπάθεια να αποφύγουν νέα άλματα θανάτου στο κενό, η επιχείρηση είχε ανακοινώσει την αύξηση κατά περίπου 70% των μισθών στα κινεζικά εργοστάσιά της, οι συνθήκες εργασίας στα οποία έχουν καταγγελθεί από ανεξάρτητες οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων όπως επίσης είχε ζητήσει γραπτές δεσμεύσεις από τους υπαλλήλους ότι δεν θα αυτοκτονήσουν.