Τη δημιουργία ενιαίας στρατιωτικής διοίκησης ανακοίνωσαν οι Λίβιοι αντικαθεστωτικοί έπειτα από μήνες συγκρούσεων με το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι κατά τους οποίους αντιμετώπιζαν προβλήματα από τη έλλειψη συντονισμού.

Η ενιαία διοίκηση περιλαμβάνει όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στο μέτωπο και όλοι οι πρώην στρατιώτες του εθνικού στρατού καθώς και η ένωση των επαναστατικών δυνάμεων τίθενται υπό τη διοίκηση του υπουργού Άμυνας Τζαλάλ αλ Ντιγέιλ.

Εάν είναι αποτελεσματική, η ενιαία στρατιωτική διοίκηση θα βελτιώσει τον συντονισμό των στρατιωτικών δυνάμεων που μάχονται εναντίον του καθεστώτος Καντάφι, καθώς η απουσία κεντρικής διοίκησης είχε μέχρι στιγμής ως αποτέλεσμα μεγάλες απώλειες σε άνδρες και πυρομαχικά.

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, πολιτικό όργανο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, και οι διπλωμάτες των χωρών του ΝΑΤΟ εκφράζουν συστηματικά τη δυσαρέσκειά τους για προβλήματα επικοινωνίας και τη διάσταση στρατηγικής ανάμεσα στους στρατηγούς στη Βεγγάζη και τους μαχητές στο μέτωπο.