Ο Στεφάν Εσέλ συγγραφέας του μπεστ-σέλερ «Αγανακτήστε!», η ηθοποιός Κρίστιν Σκοτ-Τόμας, το αφεντικό της Apple Στιβ Τζομπς θα βρίσκονται στις σελίδες του Petit Larousse 2012, μαζί με άλλες 60 προσωπικότητες και 3.000 καινούργιες λέξεις.

«Κάθε δέκα με δώδεκα χρόνια το Petit Larousse ξαναγράφεται από την αρχή και η διαδικασία αυτή διαρκεί δύο με τρία χρόνια» επεσήμανε η Καρίν Ζιράκ-Μαρινιέ, διευθύντρια του τομέα Λεξικών και Εγκυκλοπαιδειών της εταιρίας.

Μια ολόκληρη στρατιά λεξικογράφων και επιστημονικών συμβούλων εργάστηκαν σκληρά για να περιλάβουν στη νέα έκδοση 3.000 νέες λέξεις και 150 ονόματα, ανάμεσά τους 60 ηθοποιών, συγγραφέων και αθλητών, όπως ο Λεονάρντο ντι Κάπριο και η Σαρλότ Γκενσμπούργκ, αλλά και πολιτικών και άλλων προσωπικοτήτων, όπως ο κινέζος διαφωνών, Λιού Σιαομπό.

Ανάμεσα στις καινούργιες λέξεις είναι οι: «καϊπιρίνια» βραζιλιάνικο κοκτέιλ, «μαλοσόλ» είδος χαβιαριού από τη Ρωσία, αλλά και νέους ιατρικούς όρους και λέξεις που περιγράφουν καινούργιους όρους στην τεχνολογία και τις τέχνες.