Λίγοι μήνες απομένουν για την εισβολή των Muppets στη μεγάλη οθόνη. Ο Κέρμιτ ο Βάτραχος, η Μις Πίγκυ και όλα τα γνωστά μας Muppets επιστρέφουν έπειτα από έντεκα χρόνια απουσίας τον επόμενο Νοέμβριο για να μας θυμίσουν παλιές καλές εποχές.

Στόχος του Κέρμιτ είναι να επανενώσει τα Muppets που έχουν ακολουθήσει ξεχωριστούς δρόμους ώστε να νικήσουν τον «κακό» Τεξ Ρίτσμαν, ο οποίος σκοπεύει να κατεδαφίσει το θέατρο που ανήκε στα Muppets για να εξορύξει το πετρέλαιο που βρίσκεται κάτω από το έδαφος του.

Μέχρι όμως να έρθει η στιγμή να απολαύσουμε τα Muppets σε όλο τους το μεγαλείο ας θυμηθούμε κάποιες από τις στιγμές των Muppets και του δημιουργού τους Τζιμ Χένσον.

Ο Τζιμ Χένσον ποζάρει το 1961 με τον Χάρι, τον Σαμ, τον Γιόρικ και τον Κέρμιτ για την τηλεοπτική σειρά με τίτλο «Sam and Friends» την οποία δημιούργησε με την τότε μελλοντική σύζυγο του, το διάστημα που σπούδαζαν στο πανεπιστήμιο. Οι χαρακτήρες αυτοί υπήρξαν οι προάγγελοι των μάπετς και μεταξύ αυτών ήταν και ο πιο διάσημος χαρακτήρας του Χένσον, ο Κέρμιτ ο Βάτραχος.

Ο Τζιμ Χένσον επεξεργάζεται τη λειτουργία μηχανισμού που ρύθμιζε τις εκφράσεις των ηρώων του.

Πριν αναλάβει τη φωνή και την κίνηση του Κέρμιτ, ο Τζιμ Χένσον δάνεισε τη φωνή του στον Ράουλφ το σκύλο.

Η εξέλιξη των Muppets θα αποτυπωθεί στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Κινούμενης Εικόνας της Νέας Υόρκης. Τα εγκαίνια θα γίνουν τον Ιούλιο του 2011 και η έκθεση θα παραμείνει εκεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2012.