Η Ashley Alford, 31 ετών, είναι ένα υπόδειγμα υπαλλήλου, της είχε απονεμηθεί μάλιστα και το βραβείο καλύτερου υπαλλήλου στον τομέα των επίπλων και οικιακών συσκευών, από το αφεντικό που αργότερα θα την παρενοχλούσε σεξουαλικά.

Η αποζημίωση άγγιξε τα 95 εκατομμύρια δολάρια και θεωρείται από τις μεγαλύτερες αποζημιώσεις που έχουν ποτέ εκδικαστεί στην Αμερική.  

Η ίδια ισχυρίζεται ότι ο ανώτερος της επιτέθηκε όχι μία αλλά δύο φορές. Πρότερα των επιθέσεων είχαν προηγηθεί ανάρμοστα σχόλια και ερωτικές προσεγγίσεις προς το άτομό της από τον ίδιο.

Η ίδια είχε κάνει παράπονα στον γενικό υπεύθυνο του καταστήματος ο οποίος είχε προσπαθήσει να νουθετήσει τον ανώτερό της λέγοντάς του να προσέχει. Μετά από αυτό το περιστατικό όμως της αρνήθηκαν μία προαγωγή. Στο δικαστήριο αναφέρθηκε και ότι είχε πάρει σε μία γραμμή πρώτης ανάγκης για θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, στην οποία είχε καλέσει η κατήγορος, αλλά η καταγγελία ποτέ δεν προωθήθηκε.

Από τη μεριά της η εταιρεία που είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Αμερική, με περισσότερους των 10000 υπαλλήλους και 1800 καταστήματα σε ολόκληρη την ήπειρο, φαίνεται να μην είναι ικανοποιημένη με την απόφαση και πιστεύει ότι δεν έχουν εξεταστεί σωστά όλα τα στοιχεία.

Η μεγάλη αποζημίωση το πιο πιθανό είναι μειωθεί στα 41 εκατομμύρια δολάρια λόγω των ομοσπονδιακών ανώτατων ορίων που ισχύουν σχετικά με τα ποσά αποζημίωσης σε τέτοιες υποθέσεις.