Δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ αλλά και περίεργοι τουρίστες έχουν «στρατοπεδεύσει» στην κυριολεξία έξω από την πολυτελή «φυλακή» του Ντομινικ Στρος-Καν στη Νέα Υόρκη.

Την ώρα που εκατοντάδες άνθρωποι καιροφυλακτούν για ένα «κλικ» του διάσημου κρατούμενου- ο οποίος προσέρχεται αύριο στο δικαστήριο για να δηλώσει ένοχος ή αθώος για τις επτά κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος του-, ένα μυστικό επιτελείο εργάζεται πυρετωδώς για την αθώωσή του.

Επικοινωνιολόγοι, πρώην πράκτορες της CIA, δικηγόροι αλλά και «μετρ» στη διαχείριση κρίσεων συσκέπτονται, συγκεντρώνουν στοιχεία και καταστρώνουν σχέδια για να «καθαρίσουν» την εικόνα αλλά και το όνομα του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ. Πεδίο δράσης τους οι ΗΠΑ, αλλά και η Γαλλία, η οποία πριν από μερικές βδομάδες τον «έχριζε» στις δημοσκοπήσεις, φαβορί για τις προεδρικές εκλογές του 2012.

Συντονίστρια της «ομάδας» δράσης είναι χωρίς αμφιβολία η σύζυγός του Αν Σινκλέρ, η οποία για ακόμη μια φορά είναι έτοιμη να θυσιάσει για το καλό του «Ντομί» όπως τον αποκαλεί χαϊδευτικά, χρόνο αλλά κυρίως, χρήμα.

Ο επικεφαλής της ομάδας που έχει αναλάβει την υπεράσπισή του, Μπέντζαμιν Μπράφμαν, είναι παλιά «καραβάνα» στο χώρο. Έχει εκπροσωπήσει αστέρες όπως ο Μάικλ Τζάκσον, ο «Παφ Νταντι» (Σον Κομπς) και ο Τζέι-Ζ, ενώ σύμφωνα με τους συναδέρφους του είναι ο άνθρωπος «στον οποίο πρέπει να τηλεφωνήσεις πριν από όλους αν είσαι στη Νέα Υόρκη και έχεις προβλήματα με το νόμο».

Η TD International είναι όπως αναφέρει ο Τύπος της Κυριακής, μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων με έδρα την Ουάσιγκτον που δρα στο παρασκήνιο, ελέγχει όμως τα πάντα και εγγυάται την ομαλή έκβαση της υπόθεσης DSK. Ιδρυτής της είναι ο Αμερικανός διπλωμάτης Ουίλιαμ Γκριν και στο δυναμικό της εντάσσονται πρώην πράκτορες της CIA.

Ο Αμερικανός κολοσσός Guidepost Solutions αναλαμβάνει ειδικές αποστολές και αναμένεται να δράσει συμπληρωματικά στην TD International, έστω και αν η συμμετοχή της στην υπεράσπιση του Στρος-Καν δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως. Στόχος της είναι να δημιουργήσει αμφιβολίες στους ενόρκους, πλήττοντας την αξιοπιστία της καμαριέρας.

«Δείτε όλες τις εξελίξεις για τον Ντομινίκ Στρος Καν εδώ.»