Ο Κόλιν Τάντι έσπασε αρκετά κόκαλα στο σώμα του και υπέστη σοβαρά εσωτερικά τραύματα όταν το 16 τόνων φορτηγό που οδηγούσε έπεσε από γκρεμό 25 μέτρων στο Marlborough της Νέας Ζηλανδίας.

Για την ακρίβεια έσπασε 8 πλευρά, ράγισε την λεκάνη του και χρειάστηκε περισσότερα από 40 ράμματα στο πρόσωπο του, αφού το φορτηγό του έφυγε από το δρόμο και στριφογύρισε τέσσερις φορές.

Ο 43χρονος συν τοις άλλοις υπέστη θλάση στους μύες της πλάτης του και ρήξη πέντε σπονδύλων με αποτέλεσμα να μη νοιώθει τίποτα από τη μέση και κάτω.

Ο ίδιος δηλώνει ότι ο ήλιος ήταν τόσο δυνατός που τον τύφλωσε με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Πάτησε ενστικτωδώς φρένο δίχως να καταφέρει να το επαναφέρει στο δρόμο.

Ένιωσε το φορτηγό να παρασύρεται στην πλαγιά. Θυμάται να γυρίζει 4 φορές η νταλίκα προτού σταματήσει και ότι είχε γραπωθεί πάνω στο τιμόνι. Επειδή ακριβώς γνώριζε ότι η θάλασσα είναι από κάτω η πρώτη κίνηση που έκανε όταν σταμάτησε πλέον το φορτηγό, ήταν να λύση τη ζώνη και να βγει έξω. Λόγω των υψηλών επιπέδων αδρεναλίνης κατάφερε και τραβήχτηκε έξω από το φορτηγό και πιάστηκε από ένα κλαρί, παρά τους αφόρητους πόνους που ένιωθε.

Πίστευε ότι θα πέθαινε, όμως μόλις άκουσε τον συνάδελφο του, που τον ακολουθούσε από πίσω με το δικό του φορτηγό, να μιλάει στον ασύρματο και να ζητά βοήθεια οι ελπίδες του αναπτερώθηκαν. Προσπαθούσε να μην λιποθυμήσει και περίμενε να καταφθάσουν τα σωστικά συνεργεία.

Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο με ελικόπτερο, όπου δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες. Οι αρχικές εκτιμήσεις των γιατρών ήταν ότι δεν πρόκειται να ξαναπερπατήσει. Όμως μερικές μετά, άρχισε να νιώθει και πάλι τα πόδια του, χωρίς να προηγηθεί καμία επέμβαση. Με μόλις 5 εβδομάδες φυσιοθεραπείας κατάφερε και ανάρρωσε πλήρως.

Ο πατέρας τεσσάρων παιδιών οδηγός, που υπηρέτησε και στο βρετανικό στρατό για δέκα χρόνια, αποτελεί ιατρικό θαύμα, μιας και οι τραυματισμοί που είχε δεθεί ήταν ιδιαίτερα σοβαροί. Όπως δήλωσαν έπειτα και οι γιατροί οποιοσδήποτε άλλος θα χρειαζόταν επεμβάσεις, λάμες, καρφιά και πάλι δε θα ήταν σίγουρο ότι θα ανάρρωνε πλήρως.

Δείτε τις φωτογραφίες  από την περιοχή του ατυχήματος, ενώ η τελευταία είναι του οδηγού σήμερα υγιέστατου και όρθιου.