Την ώρα που ο Ντομινικ Στρος Καν προσπαθεί να συνηθίσει τον κατ’ οίκον περιορισμό στο πολυτελέστατο διαμέρισμα του Μανχάταν, έχοντας πάντα στο χέρι του το βραχιόλι εντοπισμού, ολοένα και πιο σκανδαλιστικές λεπτομέρειες γύρω από το επεισόδιο στο ξενοδοχείο «Sofitel» βγαίνουν στην επιφάνεια.

Ο Στρος Καν μένει πλέον σε μια από τις πιο φημισμένες συνοικίες της Νέας Υόρκης, την Τραϊμπέκα, σε ανακαινισμένο τριώροφο κτίριο που βρίσκεται στον αριθμό 153 της οδού Φράνκλιν και στοιχίζει 50.000 δολάρια τον μήνα. Το νέο σπίτι του περιλαμβάνει τέσσερις κρεβατοκάμαρες, πέντε μπάνια, ενώ στη γειτονιά βρίσκονται σπίτια πολλών αστέρων, όπως αυτό της Κάμερον Ντίαζ.

Παράλληλα μυστήριο επικρατεί ακόμα γύρω από τον εντοπισμό γενετικού υλικού στα ρούχα της καμαριέρας. Σύμφωνα με την «Wall Street Journal», η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, σπέρμα βρέθηκε στον γιακά της στολής της 32χρονης Οφηλίας. Πάντως, αν ο Στρος Καν υπολόγιζε να πληρώσει για να δελεάσει την οικογένεια της Οφηλίας, αυτό μοιάζει αδύνατο σύμφωνα με δηλώσεις του αδερφού της Μαμούντου που μένει σε χωριό της Γουινέας, τόπο καταγωγής της καμαριέρας. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ο Μαμούντου δεν επικοινωνεί με την Ναφισάτου Ντιάλο, όπως είναι το πραγματικό όνομα της καμαριέρας, εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για την αδερφή του.

Μιλώντας για τη ζωή του στη Γουινέα, είπε ότι η οικογένειά του δεν στηρίζεται στα υλικά αγαθά και δεν τον ενδιαφέρουν τα χρήματα. Εξάλλου άνθρωποι του περιβάλλοντος της καμαριέρας υποστηρίζουν ότι φιλικό πρόσωπο του Στρος Καν προσπάθησε να τους δωροδοκήσει με επιταγή εφταψήφιου ποσού που δεν δέκτηκαν, κίνηση που ταιριάζει στα δεδομένα της οικογένειας, καθώς όπως δήλωσε ο Μαμούντου: «Εμείς ακολουθούμε τον δρόμο του Θεού κι αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Δεν μας νοιάζει αν κάποιος είναι δισεκατομμυριούχος».