Δεν υπάρχει καμία μεταβολή στα επίπεδα της φυσικής ραδιενέργειας στη Βουλγαρία, ούτε υπάρχει κάποιος λόγος για να συμβεί κάτι τέτοιο, τόνισε ο πρόεδρος της Αρχής Πυρηνικής Ρύθμισης της Βουλγαρίας.

Ο πρόεδρος της Αρχής Πυρηνικής Ρύθμισης Σεργκέι Τσότσεφ πρόσθεσε στις δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι bTV ότι τα τελευταία στοιχεία από την Ιαπωνία μαρτυρούν ότι η κατάσταση στην περιοχή του σταθμού Φουκουσίμα εξομαλύνεται σταδιακά ή τουλάχιστον δεν έχει επιδεινωθεί στις τελευταίες μέρες.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ενώ στην περιοχή του σταθμού Φουκουσίμα πράγματι υπάρχει αυξημένη στάθμη της ραδιενέργειας, κάτι τέτοιο δεν παρατηρείται στην υπόλοιπη επικράτεια της Ιαπωνίας, ούτε στην πρωτεύουσα Τόκιο.

Ο Βούλγαρος αρμόδιος κάλεσε για άλλη μια φορά τους πολίτες της χώρας να μην παίρνουν ταμπλέτες ιωδίου ή αλλά φάρμακα ως αυτοσχέδια «προληπτικά μέτρα». Τα μέτρα αυτά είναι περιττά και μπορούν να βλάψουν σοβαρά την υγεία των πολιτών, προειδοποίησε ο κ. Τσότσεφ.

Ο ίδιος τόνισε, ότι ο κάθε πολίτης μπορεί να ενημερώνεται καθημερινά για τα δεδομένα στον τομέα της φυσικής ραδιενέργειας από τον ιστότοπο της Αρχής Πυρηνικής Ρύθμισης.