Τη μοριακή γαστρονομία θα πρέπει να συμβουλεύονται στο μέλλον οι μάγειρες, σύμφωνα με τον Κεντ Κίρσχενμπάουμ, καθηγητής Χημείας στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης
Ο αμερικανός ειδικός τόνισε πως οι μάγειρες έχουν πλέον αρχίσει να ακούν τους επιστήμονες. Για παράδειγμα αναφέρει την θερμοκρασία στην οποία πρέπει να βράζει το αυγό. Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως η θερμοκρασία αυτή πρέπει να είναι ακριβώς 65 βαθμοί Κελσίου και δικαιολογούν την οδηγία αυτή λέγοντας ότι κατανοούν καλύτερα το πως αντιδρούν οι πρωτεΐνες των τροφίμων στις διαφορετικές θερμοκρασίες και πως αυτό επηρεάζει την γεύση και την υφή των φαγητών.
Κάποια ημέρα, υπογραμμίζει ο Κίρσχενμπάουμ θα καταφέρουμε να μαγειρεύουμε το φαγητό μας με υπέρηχους ή με κάποια άλλη τεχνολογία ηχητικών κυμάτων. Αυτό μπορεί να ακούγεται ιδιαίτερα φουτουριστικό, αναφέρει ο ίδιος, αλλά υπενθυμίζει πως κάτι ανάλογο ίσχυε και για τους φούρνους μικροκυμάτων την δεκαετία του ’70.