Υπέρ των ακροδεξιών τάσσονται σχεδόν οι μισοί Βρετανοί σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα καθώς εκτιμούν ότι οι ακροδεξιές παρατάξεις θα μπορούσαν να συμβάλουν στην καταπολέμηση της μετανάστευσης και των ισλαμικών εξτρεμιστών.

Για την ακρίβεια, το 48% των Βρετανών έχει την πεποίθηση ότι οι ακροδεξιές παρατάξεις θα εμπόδιζαν μεταξύ άλλων και την ανέγερση τζαμιών.

Η δημοσκόπηση προκαλεί εκ νέου φόβους για φυλετικές εντάσεις και αποτελεί απόδειξη ότι η απήχηση των συγκεκριμένων παρατάξεων δεν αποκλείεται να φτάσει και στη Βρετανία τα επίπεδα της Γαλλίας, της Ολλανδίας και της Αυστρίας.

Η δημοσκόπηση έγινε σε 5.054 ανθρώπους, περιελάμβανε ερωτήσεις σχετικά με τη φυλή, τη μετανάστευση και την πολυπολιτισμικότητα και αποδεικνύει το αίσθημα εθνικισμού που διέπει τους Βρετανούς.

Το 39% όσων συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι προτιμούν να τους αποκαλούν Άγγλους αντί για Βρετανούς ενώ μόλις το 5% των πολιτών απέδωσαν στον εαυτό τους την ιδιότητα του Ευρωπαίου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένεται να προκαλέσουν ανησυχία τόσο στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον όσο και στον ηγέτη των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ που ανησυχούν για την έξαρση του εθνικισμού στη χώρα.

Μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο και σε διάστημα δώδεκα μηνών, είχαν εισαχθεί στη χώρα 238,950 μετανάστες.

Το 60% των πολιτών χαρακτηρίζει τη μετανάστευση ως κάτι κακό, το 34% ισχυρίζονται ότι η μετανάστευση θα πρέπει να σταματήσει μόνιμα ή τουλάχιστον μέχρι να ανακάμψει η οικονομία και το 52% των Βρετανών συμφωνούν ότι οι μουσουλμάνοι δημιουργούν προβλήματα στη χώρα.